Zinat Pirzadeh

Standup komiker, Föreläsare
Facebook Zinat PirzadehInstagram Zinat PirzadehTwitter Zinat PirzadehYoutube Zinat PirzadehHemsida Zinat Pirzadeh

Zinat Pirzadeh

Zinat Pirzadeh är en av Sveriges mest populära standup comedy-artister och föreläsare.

En tjej full med humor, intelligens och mod. Hon pratar om sin flykt från Iran till det lilla norrländska samhället Glommersträsk. Det finns överraskande skillnader – så klart – även likheter.

– Jag försöker att se allt lite grann från sidan, berättar hon.

Hon påtalar även andra, mer allmängiltiga skillnader på ett underhållande och tänkvärt sätt. Islam är också ett ämne som Zinat behandlar.

Anledningen till att Zinat är så populär är att hon har en föreställning som är befriande fri från påhopp på publiken och från skämt ”under bältet”.

De som en gång har bokat Zinat är fast. De bokar henne igen och igen och igen.
– Jag har bokat flera tusentals gig för ett femtiotal komiker. Zinat är en av de tryggaste artisterna att skicka ut på jobb, säger Sara Liljedahl, Zinats agent.

Förutom komiker kan Zinat ha titlarna författare, föreläsare, skådespelerska m.m på sitt visitkort.

Zinat Pirzadeh är väldigt uppbokad så se till att du är ute i god tid.

Vald till årets roligaste kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan 2010.

"Stort och varmt tack för en enastående insats under Spring Word Festival!
Du är verkligen ett riktigt superproffs som säger kloka saker utifrån stor livserfarenhet och med mycket värme. Och humor!
Folk är lyckliga, glada och tacksamma över att du kom och delade med dig!!"
Gunilla Sandin, Strömstad

Föreläsningar

Trams är smart baklänges

En bejublad föreställning av och med Zinat Pirzadeh.
En föreställning där man får en glimt av hur man kan se ljuset i mörket. Hur man kan se det bisarra och det roliga i det tragiska. Hur kan man acceptera livet som det är och ta sig vidare, acceptera sorg och misslyckande men också se det roliga i allt det här.
Det kanske inte låter så bekant i ett samhälle där vi vänder oss till psykofarmaka så fort livet tär på oss. Men kroppens egna endorfiner frigörs när vi skrattar gott. Det kanske inte alltid är så lätt att se det ljusa och skrattet i det svåra, men som Ingmar Bergman sa, låt demonerna stå för plogen. Man ska kunna se att det finns en ny dag, att det finns andra resultat om man lär sig titta lite längre bort än botten av sitt liv där man ligger och kravlar.
Så lyssna på Zinat Pirzadeh, ni kommer garanterat få åtminstone magmuskler av skratt om inte annat. Zinat är väldigt bra på att i en berg- och dalbana av berättelser få en att känna inkännande, medkännande, sorg och glädje trots alla svårigheter hon har gått igenom.
Det är kanske det som gör att hon ser trams som något smart.


Tacka vet jag Sverige – Den psykiska och fysiska resan”
I den här föreläsningen talar Zinat om mötet med det nya landet som vuxen. Arbetslivet, det sociala livet, språket, om det kulturella bagaget, möte med myndigheter med mera, är ämnen hon tar upp i en underhållande och mycket tankvärd föreläsning.

Följ med Zinat Pirzadeh på en svindlande magisk berg- och dalbana där skratt och allvar, högt och lågt avlöser varandra.


Hedersrelaterat förtryck, hedersrelaterat våld och mord
Ett föredrag av komikern och författaren Zinat Pirzadeh där högt och lågt avlöser varandra och där djupet och allvaret ständigt är närvarande.

Pirzadehs föreläsning baserar sig först och främst på hennes egna erfarenheter, samt den tysta kunskap hon besitter utifrån sin uppväxt före – och efter revolutionen i Iran. Hennes Fil. kand i Studie- och yrkesvägledning berör indirekt dessa frågor då kvinnans rörlighet i samhället begränsas starkt av hederskulturernas regelverk. Också i hennes roman “Fjäril i Koppel”, tar hon upp sin syn på hedersrelaterad våld i alla dess former.

Hennes föredrag förklarar en del av mekanismerna bakom hederstänkandet och dess konsekvenser i kvinnors och mäns liv ännu idag.

Hon belyser den hos männen upplevda vikten av att oupphörligen bevaka kvinnans “heder”, och hur detta i många fall dominerar samtliga inblandades liv.

Zinat Pirzadeh konstaterar att det är svårt att på så kort tid ge en heltäckande bild av den komplexa verklighet. Hon menar trots detta att hennes föredrag på många sätt ökar lyssnarens förståelse för detta brutala fenomen: – Hedersrelaterat våld.

Andra ämnen som hon gärna föreläser om är bl a:
Den mångkulturella vägledning.

 

Aktuell med sin föreläsning:

De flesta svenskar idag vågar inte diskutera de problem som uppstår av kombinationen ökad invandring och en integrationspolitik där det tar lång tid för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. Detta utnyttjas av rösterna som är kritiska till invandring generellt. Det behövs helt enkelt fler naturliga mötesplatser för att få det sociala att fungera. Det som händer om vi inte ventilerar problemen är långt mycket värre än att i demokratisk och solidarisk anda erkänna dem och hitta bättre lösningar.
I ”Se upp, här kommer mångfald!” visar Zinat Pirzadeh på ett träffsäkert och underhållande sätt hur viktigt det är att våga prata om invandring och tar på så vis tillbaka frågan från främlingsfientliga partier. 
 

 

Pressbilder

Pressbild Zinat Pirzadeh
Pressbild Zinat Pirzadeh
Pressbild Zinat Pirzadeh
Pressbild Zinat Pirzadeh

Det tycker våra kunder

MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Carl Tillenius

"Vi hade en toppen middag med Carl som stor behållning av den! Du får hälsa honom att han var VÄLDIGT uppskattad!"

Susanne Jansson, Region Sörmland
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

" Vi hade en fantastisk kväll igår och Jakob gjorde ett superbra uppträdande. Vi är nöjda och glada över att vi lyckades sy ihop den lösningen."

Therese, LKAB 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Farzad Nouri

"Farzad var toppen! Vi är så nöjda."

Pernilla, Aftonbladet Fackklubb, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Ami Hallberg Pauli

"Ami var superbra och vi är jätte nöjda. Trevlig sommar."

Johan Rosengren, Rektor (förskolor), 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Al Pitcher

"Han gjorde vår företagsmiddag ännu roligare, Han var påläst om oss som var i rummet och framförandet kändes nära. Han tog sig an uppdraget oerhört proffsigt. Väldigt imponerande. Det är underbart att få skratta."

Saab AB 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

"Stort stort tack för din proffsiga insats i lördagskväll! Hoppas att även att du tyckte vi var ett bra "gig"!"

Sanna, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
John Houdi

"Jamen oj oj oj vilken succé! En del av Falkenbergs invånare går fortfarande med ett leende på läpparna! Tusen tack för i söndags, världsklass."

Nöjd Kund, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

"Hej Jakob, ville bara höra av mig och skicka ett stort mega tack! En helt perfekt föreställning. Så otroligt uppskattat. Du fick verkligen upp stämningen. Hoppas vi ses igen!"

Peter och Melissa, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Al Pitcher

"Hello my friend, heard you smashed it yesterday. The client is super happy, thanks for everything!"

Kalle Rudehill, Lifeevent, 2022
MedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

"Hej Zinat glömde säga det när du uppträde för handelsanställda idag. Satt en dam bredvid mig, hon skrattade så mycket så hon satt och hoppade i stolen."

Nora Weintraub, Journalist, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
David T. Weaver

"Tack för en riktig superkväll. Det var verkligen längesen jag skrattade så mycket."

Linda Lindqvist, Executive assistant aker solution, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

Stort och varmt tack för en enastående insats under Spring Word Festival!

Du är verkligen ett riktigt superproffs som säger kloka saker utifrån stor livserfarenhet och med mycket värme. Och humor!
Folk är lyckliga, glada och tacksamma över att du kom och delade med dig!!

Gunilla Sandin, Strömstad
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Bokastandup

”Tack Sara för att du gjorde våran fest minnesvärd, min man sa efteråt att detta var den bästa födelsedagen någonsin”

Jul 16, 2019 by Karoline
Kreera web&design Logo