Melody Farshin

Komiker, föreläsare, debattör & krönikör
Facebook Melody FarshinInstagram Melody FarshinTwitter Melody FarshinYoutube Melody Farshin

Melody Farshin

”Förorten är underskattad, om ni bara visste vad en svartsjuk 16-årig flickvän med smartphone från Husby är kapabel till. Hon hade kunnat lösa Palmemordet på en kvart!”

Melodys standup belyser samhällets olika skikt, då hon själv kommer från orten och låter ortens röst bli hörd. Hon är en inspiration för bla unga tjejer från olika kulturer och bakgrunder, men framförallt för helheten som lever i ytterstaden.

Melody vill med sin existens och humor inkludera, diskutera och belysa vardagshumorn med stor igenkänning från förorten. Med pondus och en unik förmåga att fånga både scen och publik visar hon att platsen är självklar även för den underrepresenterade.

Melody har jobbat med humor och standup sen debuten i januari 2008

Hon är född 1988 och bor i Stockholm västerort, Husby

Hon har uppträtt på stora scener och event som tex: Bråvalla, Almedalen, och svenska FN-förbundet,

samt andra scener som: Ortens bästa poet, Norra Brunn och RAW Comedy Club mm.

Melody är en viktig och färgstark komiker som kommer höras och synas mycket framöver,

Hon må likna Kim Kardashian men Melody använder sin röst och verktyget humor för helt andra ändamål.

Hennes standup gör skillnad! På riktigt.

2019: 

*Blev Melody Farshins hyllade debut Mizeria nominerad till Slangbellan för bästa barn/ungdomsboksdebutant.

*Melody blev nominerad till ”Årets Kulturprofil” – Förortsgalan 2019

Aktuell:

2018 kom Melodys första bok ut via Bonnier: titel: Mizeria

En bok skriven av orten för orten och för oss alla att inkluderas i.

https://www.bonniercarlsen.se/forfattare/47236/melody-farshin/

Övrigt:

– Melody är aktuell med sin standup i ett humorprogram i SVT, sänds höst 2019

– Hon kommer skådespela i en långfilm som spelas in i sommar.

– Programledde ”Ortens bästa poet”  år:  2015, 2016, 2017 och  2018

https://www.youtube.com/watch?v=Hhrz8UJgfK0

– Turnerat Sverige runt med Riksteatern

Tidigare han hon medverkat i humorproduktioner i ex: Comedy Central,  Bolibompa SVT

samt

SKOLAN (TV3, Viaplay) med komiker/skådespelare som David Batra, Anders Jansson och Eva Röse

https://www.viafree.se/program/humor/skolan

Bokning:

Boka Melody Farshin för standup, som konferencier, paneldeltagare eller för en föreläsning om humor, retorik eller mänskliga rättigheter och mångfald.

Föreläsningar:

”Mänskliga rättigheter – Så långt lagret räcker!”

Sverige, detta vackra land fullt av möjligheter! Med frihet, utbildning och vård åt alla. Men ta en titt på personen som sitter bredvid dig på bussen. Visst får även denna person ta del utav detta underbara välfärdssamhälle? Självklart åker även denne hem till det trygga. I Sverige kan ingen ha det dåligt ställt. Kanske, kanske inte.

Personen kan vara en utav dem som hamnat i paradiset, men som blivit ombedd att stå på sidan och titta på. I vissa fall väger andra faktorer mer än trygghetslagar, och i vissa fall så pass att trygghetslagarna inte ens är giltiga för individen.

Ja, Sverige är världens bästa land, för den som får vara med i leken.

Melody Farshin är utbildad inom mänskliga rättigheter. Hon är som hon kallar det ”en svensk tjej i invandrarförpackning”. Med varsin fot i de bägge världarna bjuder hon på nya perspektiv att granska det svenska samhället med. Föreläsningen är en kombination av kunskap, erfarenheter och självklart humor.

Melody delar med sig av erfarenheter och tankeväckande insikter om Sverige. Hon belyser våra fördomar och rättigheter med det effektivaste av alla vapen: humor.

Längd 45 min med 30 min övningar

”Pimp my speech”
Melodys bästa tips för hur du kan bli en roligare talare!

Viktiga budskap som inte riktigt når fram? En talare kan besitta stor retorisk kunskap, men för att få sin publik att bära med citat krävs det ytterligare ett vapen.
Humor är ett magiskt redskap som gör det tillåtet att prata om vad som helst. Den fångar publikens uppmärksamhet och dessutom får dem att minnas det du säger.  Som erfaren ståuppkomiker vet Melody vad som går hem hos publiken – och du kan använda dig av samma knep när du ska övertyga nya kunder, fånga medarbetarnas intresse eller hålla tal på bästa vännens bröllop.

Längd: 45 min samt 30 min övningar

Standup:

Melodys komik är befriad från skämt under bältet och påhopp. Däremot skämtar hon gärna om sin egen bakgrund och vår samtid. Det är tankeväckande, minnesvärt och sjukt kul.

Komiker, debattör och krönikör

Stand-up:

Med över tio års erfarenhet som yrkesverksam komiker och konferencier är Melody den komikern som inte bara väcker skratten men som även belyser och vänder på fördomar. Med sin satiriska stil och dominans av scenen kommer även sylvasst improviserande vilket gör att varje framträdande blir unikt i sig.

Melody har synts på de största stand-up scenerna i Sverige och är en återkommande gäst i radio, podcasts och olika TV-program. Hon har synts på TV-produktionen utav RAW, varit en karaktär i ”Lilla Al-Fadji i P3” samt haft en ledande roll som karaktären ”Amira” i humorserien ”Skolan” på TV3.

Drivkraften är publiken där den största belöningen är skrattet.

Pimp my speech (föreläsning)

Viktiga budskap som inte riktigt når fram? En talare kan besitta stor retorisk kunskap, men för att få sin publik att bära med citat krävs det ytterligare ett vapen. Med humor fångas både uppmärksamhet och koncentration. Komikern Melody Farshin föreläser om humor som redskap för talaren och ser till att med både ord och övningar öppna individens mod och sinne för humor. Första steget till ett mer humoristiskt tal är inte långt ifrån!

Längd: 45 min samt 30 min övningar

Mänskliga rättigheter – Så långt lagret räcker! (föreläsning)

Sverige, detta vackra land fullt av möjligheter! Med frihet, utbildning och vård åt alla. Men ta en titt på personen som sitter bredvid dig på bussen. Visst får även denna person ta del utav detta underbara välfärdssamhälle? Självklart åker även denne hem till det trygga, i Sverige kan ingen ha det dåligt ställt. Kanske, kanske inte.

Personen kan vara en utav dem som hamnat i paradiset, men som blivit ombedd att stå på sidan och titta på. I vissa fall väger andra faktorer mer än trygghetslagar, och i vissa fall så pass att trygghetslagarna inte ens är giltiga för individen.

Ja, Sverige är världens bästa land, för den som får vara med i leken.

Komikern Melody Farshin som utbildas inom mänskliga rättigheter är som hon kallar det ”en svensk tjej i invandrarförpackning”. Med varsin fot i de bägge världarna bjuder hon på nya perspektiv att granska det svenska samhället med. Föreläsningen är en kombination av kunskap, erfarenheter och självklart humor.
Längd 45 min med 30 min övningar

Pressbilder

Pressbild Melody Farshin
Pressbild Melody Farshin
Pressbild Melody Farshin
Pressbild Melody Farshin
Pressbild Melody Farshin
Pressbild Melody Farshin
Pressbild Melody Farshin
Pressbild Melody Farshin

Smakprov

Det tycker våra kunder

MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

Stort och varmt tack för en enastående insats under Spring Word Festival!

Du är verkligen ett riktigt superproffs som säger kloka saker utifrån stor livserfarenhet och med mycket värme. Och humor!
Folk är lyckliga, glada och tacksamma över att du kom och delade med dig!!

Gunilla Sandin, Strömstad
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Bokastandup

”Tack Sara för att du gjorde våran fest minnesvärd, min man sa efteråt att detta var den bästa födelsedagen någonsin”

Jul 16, 2019 by Karoline
Kreera web&design Logo