Malin Jakobsson

Standup-komiker, Poet
Instagram Malin Jakobsson

Malin Jakobsson

Malin Jakobsson gör humor på rimmad västerbottniska. Det är en slags blandning av buskis, stand up, poesi och visa. Själv kallar hon det för Tragibuskis på vers. Ibland har hon med sig Snuskorkestern och då kan en och annan visa från Fula Visboken slinka med om stämningen manar till det.
I sin repertoar tar Malin sig an ämnen som prestationsångest, åldersnoja, kärleksproblem och annat som hör livet och vardagen till. Det handlar mycket om ensamhet och att leva nära men ändå utanför normen. Malins ambition är förutom, (att bli en ny Benny Hill), att vara en förebild och ett varnande exempel i ett. Det är ett ganska svårt mål att uppnå men väl värt att försöka sig på. Mitt i sina problem och sitt liv letar man ju inte efter alla lyckosamma individer som visar upp sina lyckligt lyckade liv, utan snarare vill man ju ha någon som är lite värre än en själv. Någon som har gjort de pinsamheter och dumheter som man själv är för klok för att ägna sin tid åt, någon som liksom kan ta lidandet och misslyckandena på sina axlar och stå med hundhuvudet, grisnäsan och skammen i ditt ställe. Malin Jakobsson är den personen.
Med sin bistra syn på samhället och det existentiella blir hon som en slags Arne Anka-figur i klänning. Hennes många gånger bisarra kroppsspråk gör faktiskt att hon ibland mer liknar enseriefigur än en människa. Det är cyniskt, det är bittert, det är naket, dråpligt och fantastiskt roligt!
Alla borde se Malin Jakobsson.

Övrigt om Malin
Malin är född och uppvuxen i Vindeln i Västerbottens inland. Hon flyttade till Stockholm år 2000 för att utbilda sig till skådespelare på Calle Flygare teaterskola. Sedan dess har hon dragit land och rike runt i olika skrotbilar och spelat barnteater, hon har guidat skolklasser på Kungliga Operan och på Tekniska muséet, utbildat sig till journalist och jobbat en massa med barnprogram (både framför och bakom kameran), samt uppträtt som tragibuskis-artist så fort hon fått en chans. 2009 var hon en av semifinalisterna i TV 4:s Talang där hon fick fina lovord från juryn innan hon slutligen svor sig ur tevehistorien och orsakade tittarstorm (om man ska tro på TV4:s hemsida).
Malin har enkvinnoshowen 19 i 20 år som hon kört på olika scener i Stockholm, i Umeå och på Reginateatern i Uppsala. Hon har även showen Snusk och Elände i Skuggan av Oxveckorna, där även Snuskorkestern medverkar. Båda dessa går att beställa.
I övrigt är Malin en av de drivande bakom humorsajten Kuttan Blues där allt material garanterat produceras av kvinnor.

Pressbilder

Pressbild Malin Jakobsson
Pressbild Malin Jakobsson

Det tycker våra kunder

MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jessica Persson

" Jessica imponerade verkligen på publiken som konferencier. Hon lyckades kombinera humor på en lagom nivå med gala och glamour, vilket gjorde hennes prestation både underhållande och professionell. Hon underhöll publiken från början till slut på ett föredömligt sätt och gjorde kvällen minnesvärd för såväl gäster som arrangörer."

Kund: VOMNL
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Carl Tillenius

"Vi hade en toppen middag med Carl som stor behållning av den! Du får hälsa honom att han var VÄLDIGT uppskattad!"

Susanne Jansson, Region Sörmland
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

" Vi hade en fantastisk kväll igår och Jakob gjorde ett superbra uppträdande. Vi är nöjda och glada över att vi lyckades sy ihop den lösningen."

Therese, LKAB 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Farzad Nouri

"Farzad var toppen! Vi är så nöjda."

Pernilla, Aftonbladet Fackklubb, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Ami Hallberg Pauli

"Ami var superbra och vi är jätte nöjda. Trevlig sommar."

Johan Rosengren, Rektor (förskolor), 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Al Pitcher

"Han gjorde vår företagsmiddag ännu roligare, Han var påläst om oss som var i rummet och framförandet kändes nära. Han tog sig an uppdraget oerhört proffsigt. Väldigt imponerande. Det är underbart att få skratta."

Saab AB 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

"Stort stort tack för din proffsiga insats i lördagskväll! Hoppas att även att du tyckte vi var ett bra "gig"!"

Sanna, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
John Houdi

"Jamen oj oj oj vilken succé! En del av Falkenbergs invånare går fortfarande med ett leende på läpparna! Tusen tack för i söndags, världsklass."

Nöjd Kund, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

"Hej Jakob, ville bara höra av mig och skicka ett stort mega tack! En helt perfekt föreställning. Så otroligt uppskattat. Du fick verkligen upp stämningen. Hoppas vi ses igen!"

Peter och Melissa, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Al Pitcher

"Hello my friend, heard you smashed it yesterday. The client is super happy, thanks for everything!"

Kalle Rudehill, Lifeevent, 2022
MedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

"Hej Zinat glömde säga det när du uppträde för handelsanställda idag. Satt en dam bredvid mig, hon skrattade så mycket så hon satt och hoppade i stolen."

Nora Weintraub, Journalist, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
David T. Weaver

"Tack för en riktig superkväll. Det var verkligen längesen jag skrattade så mycket."

Linda Lindqvist, Executive assistant aker solution, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

Stort och varmt tack för en enastående insats under Spring Word Festival!

Du är verkligen ett riktigt superproffs som säger kloka saker utifrån stor livserfarenhet och med mycket värme. Och humor!
Folk är lyckliga, glada och tacksamma över att du kom och delade med dig!!

Gunilla Sandin, Strömstad
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Bokastandup

”Tack Sara för att du gjorde våran fest minnesvärd, min man sa efteråt att detta var den bästa födelsedagen någonsin”

Jul 16, 2019 by Karoline
Kreera web&design Logo