ct
Bokastandup Sverige
Venusvägen 46
175 60 Järfälla
För bokning eller förfrågan:

Kontakta oss

Adde Malmberg

Ingen lista på standup-komiker utan Adde Malmberg – mannen som tog standup till Sverige 1988. Blev rikskändis genom TV-programmet ”Släng dig i brunnen” på 90-talet.

Jo, det är faktiskt sant. 1988 tog han tillsammans med Jonas Hallberg och Bertil Goldberg standup till Sverige genom att bilda ”SUCK” – landets första stand up comedy-klubb.

Det är som standupkomiker som Adde Malmberg nått den stora publiken. I början av 90-talet syntes han ofta i ”Släng dig i brunnen” men han ledde han också Söndagsöppet tillsammans med Agneta Bolme Börjefors och Melodifestivalen 1992 tillsammans med Claes Malmberg. År 2000 vann han På spåret tillsammans med Agneta Bolme-Börjefors.

De senaste decenniet har Adde återvänt till teatern och arbetat såväl som skådespelare, textförfattare och regissör. Förra några år sen syntes han i Monty Pythons ”Spamalot” där han förutom att spela Sir Lancelot, också tillsammans med Hugo Carlsson stod för den svenska översättningen.

”Ingen tar skämt och underhållning på sådant blodigt allvar som Adde. Det finns många som kan och vet mycket om humor, men Adde är unik för att han kan översätta teorierna till praktik. Till lysande underhållning! Med sin allmänbildning, bredd och erfarenhet så kan Adde ta vilken publik som helst – vilket bidrar till Addes särställning inom svensk comedy!”

Thomas Oredsson, kollega och vän

 
Bokning: 08-515 101 20