ct
ct
ct
cteller maila på sara@bokastandup.se
Alternativt gör en förfrågan här:

Kontakta oss

Stand up är en enkel och smart underhållningsform som inte behöver särskilt mycket förberedelser. Men några saker behövs för att uppträdandet ska bli bra. Här får du 10 enkla tips:

1. LJUDET

Ljudet är standupkomikerns främsta och viktigaste redskap. Se till att ljudanläggningen räcker till antalet åhörare.

2. LJUSET

Allt ljus på komikern. Denne måste synas så att alla kan se showen och komikerns ansikte. Scenljuset ska vara vitt och riktat rakt framifrån på scenen.

3. SCENEN

Scenen bör vara 20-60 cm högre än golvet (beroende på antalet åhörare) och placerad mot en vägg eller fond, så att alla kan se komikern.

4. BORDS- OCH STOLSPLACERING

Stand up bygger på närhet och interaktion med publiken. En standupkomiker vill kunna ha ögonkontakt med sin publik. Placera publiken så att alla är vända mot scenen vid showstart och se till att det inte är för långt mellanrum mellan första stolsraden och scenen.

5. ÖPPENHET

En publik som vågar vara fördomsfria får en komiker som vågar briljera och ge järnet. Våga skratta och applådera när komikern sagt något kul.

6. PRESENTATION

Se till att någon konferencier introducerar och presenterar komikern på ett enkelt och rättframt sätt vid showstart. Att börja utan en riktig presentation är ingen bra början på ett framförande.

7. KONCENTRATION

Fokus på scenen. Komikern pratar och showar, publiken lyssnar och deltar. Inte tvärtom. Se till att störningsmomenten reduceras, t.ex. att serveringen gör ett upphåll under showen eller att barerna tillfälligt stänger, beroende på lokalens utformning.

8. PROFESSIONALITET

Är allt på plats och i ordning? Fungerar mikrofonen? Har huvudrätten serverats? Ni har rätt att ställa krav på lokalen ni hyr eller arrangören som fixar ert event. Se till att proffs sköter teknik och logistik. Behöver ni hjälp med kontakt har vi ett antal duktiga eventarrangörer som vi samarbetar med.

9. SINNESRO

Komikern behöver ett rum för förberedelse och andhämtning. Ett rum eller en undanskymd vrå där komikern kan hänga av sig sin jacka, samla sig och förbereda sig. Ta hand om din komiker!

10. KONTAKTPERSON

Vår och er kommunikationskanal. Sara Liljedahl är vår mycket kompetenta kontaktperson, det är genom henne ni kontaktar komiker. Se till att även ni har en kontaktperson som vi kan kontakta.

NU ÄR ALLT KLART FÖR EN LYCKAD STANDUPSHOW

Det är skillnad på den som går ut för att roa sig – och den som går ut för att bli road. Standup blir alltid bra med en publik som är ute för att roa sig. Men den kan bli en flopp om publiken sitter med armarna i kors och bara väntar på att bli road. Av den anledningen är det inte ovanligt att två människor som sett samma komiker kan ha helt olika uppfattning om artisten.
Hur gör jag då om jag hamnat tillsammans med fel publik? Enkelt! Visa din uppskattning – och du får mycket mer tillbaka! Standup är nämligen lite som att spela på börsen. Du kan inte vinna om du inte investerar.

 
Bokning: 08-515 101 20